maandag 25 februari 2013

Sophia dag 1, de eerste ontmoeting

Vandaag was het zover. Iets waar we al een tijdje naar uit keken. De eerste stap naar de tranplantatie.
Om 9.00 uur mochten we ons melden in het Sophia Kinderziekenhuis, daar hadden we eerst een gesprek met de nefroloog en een verpleegkundig consulent.
Zij hadden het idee dat wij in Utrecht al veel meer gesprekken erover gehad hadden, maar aangezien wij niet eens wisten welke bloedgroep Mika had wisten we ook niet wie geschikt zou zijn.
Wel was inmiddels bekend dat Arjan O heeft en Jose A
Het blijkt dat Mika ook A heeft wat heel positief is voor ons, want dat betekent dat we beide in aanmerking komen als donor. O is een universele gever en kan aan iedereen geven.
Arjan en ik hebben zelf al besloten dat als het niet veel uitmaakt Arjan zich als eerste beschikbaar stelt als Donor. Mocht Jose toch de betere match zijn dan zal Jose het doen. Dit om praktische en toch ook wel wat gevoelsredenen.

Na het gesprek waar we ons vragenvuur hebben afgevuurd mochten we allemaal bloed afgeven.
ze gaan een weefseltypering en een kruisproef doen. De kruisproef is om te kijken hoe het bloed van ons op dat van Mika reageert is dat niet goed dan mag je niet doneren. De weefseltypering moet zoveel mogelijk gelijk zijn maar is niet erg als het wat afwijkt.

Daarna zijn we doorgegaan naar het Erasmus MC om naar het transplantatiecentrum daar te gaan.
Na de uitstlag van de bloeduitslagen zal de uitgekozen donor daar verder gaan met de lichamelijke onderzoeken. Ze gaan er nu vanuit dat Arjan dat zal gaan worden.

We hebben ook gevraagd hoe lang het traject gaat duren en ze schatten het op ongeveer 3 maanden dat de transplantatie plaats kan vinden, best wel snel dus. Maar dan moet wel alles goed gaan natuurlijk.

1 opmerking:

  1. Jeetje dat is idd snel, drie maanden! Hopelijk is alles goed! Succes weer!

    BeantwoordenVerwijderen

Google Analytics Alternative